1593
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Tewhan Батлер
 • Регистрирај се Број: 26852-050
 • Возраст:34
 • Време служев:11 години
 • Роден град:Исток портокал, NJ
 • Реченица:30 години.
 • Тековната задолжен:РИКО
 • Алијас:Масакрот
 • Датум на издавање:2029
 • Затвор Припадност:Крв (Двојно II / QSBG)
 • Круг на влијание:Altariq Gumbs, Emmanuel Jones, Лестер Alford, Marco Мигел Робертсон, Pele Brown, Дејвид зујат, Џермејн Реј, Марко Мартин, Michael Simpson, Omar Остин, Quaheem Едвардс, Torvos Симпсон, Винсент Gamboa
 • Институција:USP McCreary
 • Тука, мојот живот зад решетки нуди разбирање за оние од вас кои вложување во "животот" без разбирање на нејзините последици: на катастрофа, на пречките и патување мора да патуваат сами кога чеканот е тресна, вашиот мобилен е заклучен и светлата излегувам.

Зошто се вклучам во некоја Ганг?

Само вчера некој го постави прашањето: “Зошто се приклучат на банда ?”

На прашањето кој вид на ме фрли, иако тоа е прашање кое може да се сфати јас се прашав често. Истрагата ме да размислува долго и тешко, и, како седев назад, Почнав да си ја доведуваат во прашање. Се надеваме дека, лицето кое ме праша ова прашање чита ова, бидејќи никогаш не сум имал можност да ги одговори директно.

И, at the age of thirteen my mental was still very much fragile. Мисли, кои верував дека биле рудникот, всушност се мисли на надворешни влијанија. Мојата околина вид на облик моите мисли, и ме остави да размислувам дека многу право е погрешно. И ако јас не го правел во ред, тогаш не постои начин би можел да биде во право. Строен државјанство не се однесува на моето воспитување. Затоа, the way I saw things was completely different than those who traveled back and forth to their nine-to-fives everyday, наградување на систем со нивната крв, пот и солзи. Моето време, напор, и енергија тргнаа кон улиците и она што мислев дека сум знаел од нив. Јас ќе признаам, Бев млад; но она што сакав беше она што сакав. Знаат подобро не секогаш значи тоа подобро. Она што сакав да направам е она што мојот homeboys правевте. За мене тоа значи лојалност.

Зедов патот патувал со најмногу и обележани тоа лојалност. Одговорот на прашањето требаше да биде лесна: Лојалност е зошто јас се приклучи на банда. Лојалност кон мојот народ. Лојалност кон мојата хауба. Но може да се мора да биде лојалност ако сите што го направив беше се приклучат на екипажот и да доведе екипажот во патот на уништување? Лојалност ќе ме доведе, а за возврат јас би ги водеше патот на праведноста. Лојалност треба да ме натера на пример. Лојалност треба да ме научиле, па можев да ги учат и да им покажеме подобар начин. Можеби лојалност е погрешен збор.

Зошто се приклучат на банда? 19 years later and nearly eleven years in prison on a thirty-year prison sentence, и јас се уште немаат одговор. Ве молиме да не земе мојата недостаток на одговор како да се чувствувам јас направив нешто погрешно, бидејќи јас не. Фактот дека јас се приклучи на банда не е во ред. Што не беше во ред, беше фактот што наместо мене тоа контролирање, тоа ме контролира.

Без разлика на движењето, Јас не те одврати од станува. Но, она што го правам совети е дека никогаш не ќе им овозможи на ништо, или некој да ви се контролира. Е тоа бандата што ме предизвика да завршат во затвор? Не! Тоа беше мојот недостаток на контрола и мојата неспособност да точно познавање, мудрост, и разбирање.

За мојот пријател кој праша зошто јас се приклучи на банда, покрај тоа што не може да го одобри, ова е мојата вистина.

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category