3594
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Димитриј Хил
 • Регистрирај се Број: 68133-053
 • Возраст:35
 • Време служев:10+ години
 • Роден град:Њујорк, Њујорк
 • Реченица:20 години
 • Тековната задолжен:Панацериум во poss. на огнено оружје; Мешање w / Трговија преку грабеж на наркотици трговците; заговор за грабеж на изјави наркотици трговците
 • Алијас:O.G, Пантер
 • Датум на издавање:Датум на издавање
 • Затвор Припадност:Крв (95KShine)
 • Круг на влијание:Tewhan Батлер
 • Институција:Специјални управување единица на USP Луисбург
 • Кога у ќе се ослободи и да потрае овој болка

Гласот на безгласните

Дваесет метри бетонски ѕидови, двојно огради со бодликава жица, повеќе пиштол кули, челични врати, и железни решетки
Тие тврдат дека ние се скрши закони, Знам единствената надеж е да се затвораат причина;
Тишина причина, стави бунтовен гласови на пауза.

Дена, години, децении, нашите гласови погребани во гроб, лисици и окови мојот бес
Бидете сигурни дека никој надвор од овие ѕидови слуша нашата болка
Знам зошто кафез човек вика;
Болка, кошмарите без соништа.

Гласот на безгласните, живеат од заклучување.

Заглави во затвор, свињите не сакаат да прифатат мојата визија,
одговорите на повикот за извршување на мисијата,
Па тие да ги уништи нашата пошта и се одрече од нас посети;
За се плашат од моите зборови се муниција, да ги запалам на борбата против угнетувањето.

Јас им помогнам на агендата на вооружен отпор, без извинување или покајание.
Јас ги учат младите никогаш да не биде пацифисти,
да биде подготвен да умре за вашиот Бога дадено право да постои

Гласот на безгласните, живеат од заклучување.

Мојата слобода на говор и здружување се заглави во самица во Lewisburg казнено-поправните.
Нашите права против незаконски претрес и заплена се отфрли од страна на Бирото за Затворите процедури.
Поради процесот преку 5-ти и 14от Измените не се однесува на вашата затвор.
Никој не може да биде подложен на сурово и невообичаено казнување уште добиеме на смртната казна и расистички разлики во реченици;
да не заборавам да споменам расистички свињи тепа црна и латино затвореници бесмислени,

Сиромаштијата, нашите 6 Амандман правото на бранител овозможува влада плати адвокатите да ни пругата преку системот.
Затворениците не можат да гласаат и проклето сигурни никогаш нема да добие еднаква заштита според законот.
Amerikan затворање е единственото место каде што се промовираат свињи за дискриминација,
проклето малку ќе заборавев на полициската станица.

Затворениците немаат никакви права од кои свињи се обврзани да ги почитуваат,
Граѓаните во уставна бездна
Граѓанска смрт, граѓанска смрт, граѓанска смрт–

Гласот на безгласните, живеат од заклучување.

Денес не можете да ги видите, слушаат, или се чувствуваат ме;
Утре ќе биде вашата реалност.

Од овој кафез моите зборови допираат homies и улици– Raise Up!
Денес, дури и ако тоа значи дека ние умре утре–

Гласот на безгласните, живеат од заклучување!

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category