3344
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Quaheem Едвардс
 • Регистрирај се Број: 10800-084
 • Возраст:28
 • Време служев:6 + години.
 • Роден град:Патерсон, NJ
 • Реченица:20 години
 • Тековната задолжен:Заговор да се дистрибуираат, Оружје, Заплашување на сведоци
 • Алијас:Вол-Splish
 • Датум на издавање:2024
 • Затвор Припадност:Крв
 • Круг на влијание:Charles Taylor Jr., Дејвид зујат, Џошуа Carrell, Tewhan Батлер
 • Институција:USP Тусон
 • Јас сега знам што сакам од животот за себе, моето семејство и мојата заедница. Јас сум строго за обнова и промени. На хартија, Јас секогаш ќе бидат поврзани. Зедов заклетва! Но јас тресне за вистинската причина сега, или неколку причини: ПРОМЕНИ, Upliftment и просперитет. Raise Up!

Единица тимот и точка систем # WTOW

Овој сајт и сите содржини на овој сајт не можат да бидат копирани, репродуцира, реиздава, поставени, испратени, пренесуваат, дистрибуирани, или да се користат за создавање на изведени дела без живо од Заклучување на (Во живо) претходна писмена согласност, освен што живеат грантови ќе неексклузивна, непренослива, ограничена дозвола за пристап и прикажување на веб-страници во рамките на овој сајт, исклучиво на вашиот компјутер и за вашите лични, некомерцијална употреба на овој веб-сајт. Оваа дозвола е условена со вашите не менување на содржината на екранот на овој сајт, Вашиот чување непроменети сите авторски права, трговски марки, и други сопственички известувања, и прифаќање на сите услови, услови, и известувања придружни содржини или на друг начин утврдени со овој сајт. LIVE не Ви дава никакви експлицитни или имплицитни права или лиценци под никакви авторски права или други права комерцијален или интелектуална сопственост. Вие не може да се огледало било од содржини од овој сајт на друг веб сајт или на било кој други медиуми.

Your Unit Team will consist of a counselor, case manager and unit manager.

Your Counselor is responsible for approving your visitors, hiring inmates for the unit orderly jobs, as well as cell moves. He/she will also issue postage stamps for inmates who are indigent and provide phone calls if needed.

Your Case Manager handles your case load.

The Unit Manager oversees both your Counselor and Case Manager. If you have any issues with either, the Unit Manager is the beginning of the chain of command.

POINT SYSTEM:

Your points will determine your level of security. Think of it almost as a demerit system.

Twenty-four points and overwelcomes you to our world,” the penitentiary (United States Penitentiaries). Twenty-three points and lower lands you at a medium security facility. And fifteen points and under will put you at a low-security facility or camp.

Но, you can have medium points and still be housed in a penitentiary. It all depends on the seriousness of your case. Your unit team will usually add amanagement verbalhold on you, which can remain up to a year. With this hold, you will be stuck in a penitentiary. There is no way around it. And during that year you’re waiting for the hold to be lifted, your best bet is to stay free from any incident reports. Што е, if you plan is to get to a medium (FCI).

Сега, every six months, every inmate has to be teamed. In other words, there must be a meeting held with the unit team and the inmate. This meeting is a review of your progress from the previous six months. Your progress will determine if any points will be removed. There are many ways an inmate can have points removed.

Being over the age of 25 or being over 35
Program participation
Living skills
Family communication
GED/high school diploma

There are inmates who don’t pay the above requirements any mind. Но, if you’re trying to stay out of our word, take heed!

Author is currently incarcerated at USP Тусон.

  

One response to “Единица тимот и точка систем # WTOW”

 1. […] Сум бил доставен за редовно трансфер во друга институција. This referral made by both my unit team and the Administrator of Special Investigations. My being a target would now have to be […]

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category