3731
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Omar Остин
 • Регистрирај се Број: 204603C
 • Возраст:31
 • Време служев:бидејќи 2001
 • Роден град:Њуарк, NJ
 • Реченица:60 години + 7 последователни години
 • Тековната задолжен:Двојно убиство
 • Алијас:K.O.
 • Датум на издавање:2043
 • Затвор Припадност:Крв (Валентин)
 • Круг на влијание:Altariq Gumbs, Лестер Alford, Pele Brown, Tewhan Батлер,
 • Институција:East Jersey State Prison (Rahway)
 • Ако реално G не може да ги одвратат youngins, ред, имаат ya начин, но барем дозволете ми првично вас за патот.

На Вили Линч писмо

This is said to be the actual text of a speech by Willie Lynch. Тој беше британски роб сопственик и роб душата прекинато во Западните Инди. Целта на споделување на оваа содржина е за да може да се споредуваат како системот е, и се уште е денес. Без разлика на тоа колку се променило, таа промена е длабоко вкоренето во политичката тактика, не промена на срцето.

Господа:

Ве поздравувам тука на брегот на реката Џејмс во годината на нашиот Господ 1712. Прва, Јас ќе ти благодарам, господата на колонијата Вирџинија, за доведување мене овде. Јас сум тука за да ви помогне да се решат некои од вашите проблеми со робови. Поканата ме стигна на моето скромно плантажа во Западните Инди, каде што сум експериментирал со некои од најновите, и уште најстарите, методи за контрола на робовите. Стариот Рим ќе ни завидуваат и ако мојата програма се спроведува. Како нашиот брод пловел јужно од реката Џејмс, именуван за нашите славни Кинг, чија верзија на Библијата ние негуваме, Видов доволно да знаете дека вашиот проблем не е уникатен. Додека Рим користи жици на дрво како крстови за дрес, човечки тела долж патиштата во голем број, Вие сте тука со користење на дрво и јаже за прилики.

Фатив на вдишување на мртов роб виси од дрво, неколку милји назад. Вие не само што се губи драгоцено акции од завесите, имате востанија, робови бегаат, вашиот култури се понекогаш се остави во областите премногу долго за максимална добивка, страдате повремени пожари, Вашиот животните се убиени. Господа, знаеш што вашите проблеми се; Јас не треба да се елаборира. Јас не сум тука да наведеме вашите проблеми, Јас сум тука да те запознаам со начинот на нивно решавање.

Во торбата тука, Јас имам еден будала-доказ метод за контролирање на црните робови. Јас гарантирам секој еден од вас, кои, доколку е инсталиран правилно, тоа ќе го контролира робови најмалку 300 години. Мојот метод е едноставен. Секој член на вашето семејство или вашиот Менхетен може да го користи.

Имам наведени голем број на разлики меѓу робовите; И јас земам овие разлики и да ги направи поголеми. Јас го користам страв, недоверба, и завист за контролни цели. Овие методи се работеше на моето скромно плантажа во Западните Инди и ќе функционира во текот на Јужна. Ја искористам оваа едноставна мала листа на разликите и да се размислува за нив. На врвот на мојата листа е "возраст,"Но, тоа е таму само поради тоа што почнува со" А ". Вториот е" боја "или сенка (на кожата). Постои интелигенција, големина, секс, големини на плантажи, статус на плантажа, Ставот на сопственици, дали робови живеат во долината, на еден рид, Исток, Западот, Северна, југ, фино коса или се разбира коса, или е висок или кратки. Сега дека имаш листа на разликите, Јас ќе ви даде преглед на акција, но пред тоа, Јас ќе ве уверам дека недовербата е посилна од доверба, и завист е посилна од ласкање, почит или восхит.

Црните робови по добивањето на оваа индоктринација ќе продолжи и ќе стане само-гориво и авто-генерирање за сто години, можеби илјадници.

Не заборавајте, мора да се катран на стари црно машки наспроти. на младите црнечки машки, и на младите црнечки машки против стариот црн маж. Мора да се користи темно робови кожата наспроти. робовите светла кожа, и светла кожа слуги наспроти. темнината робови на кожата. Мора да го користи женското наспроти. машкиот, и машки наспроти. женскиот. Исто така мора да имаат вашите бели службеници и чуварите недоверба сите црнци. Но, потребно е дека вашата робови верувате и зависи од нас. Тие мора да сакаат, почитување и доверба само нас.

Господа, Овие проекти се од вашата контрола; ги користат. Дали вашите жени и деца ги користат, никогаш не пропушти можност. Мојот план е загарантирана, и добра работа во врска со овој авион е дека ако се користи интензивно за една година, робовите и самите ќе остане вечно недоверба…

Ви благодарам господа,

Вили Линч, 1712

  

2 responses to “На Вили Линч писмо”

 1. […] луѓе, here is a follow up to the Willie Lynch letter written back in the year 1712. Овој напис е напишан околу 1969. Тоа е сосема точно и зборовите од предговорот на прирачникот донесе […]

 2. […] Земи си ги собереш. Сето тоа ќе придонесе за еден народ и една култура дехуманизира. Моето пишување продолжува со писмо читам припише на белиот човек по име Вилијам Линч. Вилијам Линч беше британски сопственик роб кој беше поканет на Колонијата Вирџинија од неговата […]

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category