asdas SMU Archives - Во живо од Заклучување
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • http://www.livefromlockdown.com/solitary-confinement-when-will-it-be-unconstitutional/

  Самица: When Will it be Unconstitutional?

  The road leading to United States Penitentiary Lewisburg. I did seven months in the Special Management Unit (SMU) in United States Penitentiary Lewisburg before finding out I did not qualify. My custody level is 10. It takes a custody level of 23 to be in a United States Penitentiary. Moreover I have four 300 Series shots [write-ups], which are the equivalent of a speeding ticket in the free world. 4 shots in fifteen years in two of the most violent United States Penitentiaries, and I am...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/solitary-confinement-released-from-darkness/

  Самица: Released from Darkness

  The road leading to United States Penitentiary Lewisburg. They say “Don’t nothing move but the money”. That’s a fact! However in these circumstances I find myself on the move. Another twenty-months stint in the belly of the Big House, Специјалната Единица за управување на USP Lewisburg, has ended. By the time you all read this I will have been released from the darkness of solitary confinement and left to fend for myself in the wild (general population). A plane trip here. A...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/and-still-i-rise/

  И уште кревам

  И уште кревам, покрај оние кои веруваат во Мене, не. Јас верувам во себе; сигурен за мојата само, кристално јасен мојата цел. Genius може да биде; секако securer на мудроста. Age has not born a fool but made man wiser. Нема mistaking за тоа кој сум; Благодарни за она што не сум– Мислев да ти сум сè и ништо. Господар на несериозноста, еден човек полн со незнаење. Од мене се очекува разочарување, во што јас го гледам светот. Дали си ти тој што ја нарекуваат со насмевка непријател? Your energies prove to make me...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/the-nightmare-of-solitude/

  Кошмарот на самотија

  Тоа беше 3:00 AM when I woke hands shaking, тело во жива ладна пот. Каде бев, и зошто се чувствувам толку сама? Мои ментални и емоционални каде, Немав поим. Премногу уморни за да се чувствуваат а сепак бев болна болка. Prison somehow managed to shatter what was once sacred of promises made. Единственото нешто што не го напушти бев тешкотии. Маката не се променила. Постојано е случаен настапи и се очекува заминувања– too fast fading friendships How does one escape...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/back-to-action/

  Back to Action

  I am once again in the Special Management Unit at USP Lewisburg among some new and some familiar faces. Though unfortunate, we are trained for all conditions and circumstances and have adopted the mentality that nothing is too much. My court situation, trying to gain my freedom after being given a Life sentence as a juvenile, is giving way to light, but slow in its progress. I’ve waited this long and have definitely learned patience in these times. The people must understand that many...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/remember/

  Запомни

  Се сеќавам кога сонцето се чинеше да блесне засекогаш? Грижи се нема и борби на животот може да се поправат со материјални и материјали ништа. Се сеќавам кога вашиот маж рече дека бил човек што? Сте биле премногу наивно да се вториот се погоди неговите зборови. Вие допрва треба да се разбере она што навистина направи човекот човек, а камоли вашиот маж. Паметиш твојата прва дете здроби? Принцот се ви нудиме дијаманти и бисери и Jodeci ја охрабриле да засекогаш да биде вашата дама. Претпоставувам дека можеме да го наречеме “remembering broken...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/solitary-confinement-if-these-walls-could-talk/

  Самица: Ако овие ѕидови може да зборува

  Неодамна бев замолен, “Јас сум навистина сам?” Несомнено така! На патот Јас сум исполнети од страна на моменти на сочувство, оние кои сакаат да го решат мојата душа. Но, ова патување е мое сам и без оглед колку е тешко да се стреми да се однесуваат; моите околности се единствени, нафрли врз многумина, но направени за еден. Јас не попуст дека болката се чувствувам се шири како болест создавање куќи на болката во текот на САД. Сепак, оваа куќа не е мојот дом и така понатаму сум сам. The loneliness I suffer...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/this-is-my-peace/

  This is My Peace

  There are times when my mind runs a million miles a minute and others when the pace is turtle slow. It’s in these moments that I feel focused and at peace, away from the hurried movements of chaos. My surroundings stone still. I am able to witness the world. A hint of the sun through the darkened clouds reminds me not to let go of hope. During this indefinite period I do not see the walls, the bars, the physical barriers. I do not hear the cries, the screams, the slamming of cell doors,...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/prisoner-of-war/

  Затвореникот од војна

  Реалноста допрва треба да се постави во. Вистината на овој ден допрва треба да ме удри, но кога го прави тоа само можам да претпоставам дека ќе падне врз моето постоење како со една тона тули. Изолација е малтретирање на нечиј слобода, на кастрација на еден способност да се живее, можност да живеат еден умира. Тешко е да сонуваш како што јас сум заробен внатре кошмар. Смешни како јас се чувствувам ништо за восхит сепак се на болка. Беше не сум направил да страдаат? Што е значењето? Emotionally emptied by this experience my tears do...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/institutionalized-mind-the-breaking-process/

  Институционализирани ум: Одземање Процес

  “Ако човек е без образование… тој живее во тесен, темно и загаден ѕидовите на незнаењето. Тој е лоша затвореник без надеж. Малку светлина што тој добива му доаѓа како низ темни ходници и рендано прозорци… да се одрече образование на било кој народ е еден од најголемите злосторства против човековата природа.” – Фредерик Даглас “Ако ние не висат заедно, ние сигурно ќе се откажам одделно.” – Benjamin Franklin In prison one comes face to face with the...Повеќе


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category