asdas gangsta Archives - Страница 3 на 12 - Во живо од Заклучување 3652
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • http://www.livefromlockdown.com/wake-me-up-before-i-go/

  Разбуди ме пред да отидам

  Дали се спие значи дека сте чекалницата дреме, одмор, или дури и за утврдување на? Апсолутно! Дали вашите очи се затворени или не, ако сте еден кој не се применуваат, или направи некои напори кон промени, сте биле одмор. Ако сте некој кој го следи рак на општеството кои доведоа до животот на уништување, ќе се чекалницата дреме. И ако сте свесни за работи кои се чуваат ви стагнација и сте го направиле ништо да се промени вашата ситуација, then you have officially laid...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/life-is-full-of-obstacles/

  Животот е полн со пречки!

  Webster’s Dictionary defines obstacles as “нешто што стои на патот или се спротивставува.” Во текот на нашето постоење во овој свет ние секогаш ќе се соочи со многу пречки, испитувања, и страдањата. Ако тие не се занимаваа со правилно, тие би можеле да доведат до состојба на обесхрабрување, или решавање за помалку, или дури и откажување. Во моето мислење, тоа не е пречка која е проблемот. It’s more about how we deal with the problem and whatever else is standing...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/todays-gangsters/

  Гангстери денес

  Гангстери денес имаат креирано свој авении. Гангстери денес го практикува она што сакам да го нарекуваат “пасивни иницијација”. Гангстери денес не само што се погледна нагоре како лидери, но овие лица честопати idolized. Овие т.н. “bangers” се ништо повеќе од забавувачи. Мешавината на трескањето и забава има направено културата привлечни, но во страшна начин. Ние имаме деца имитирајќи овие “лидери”. I remember a time...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/voice-of-the-voiceless/

  Гласот на безгласните

  Дваесет метри бетонски ѕидови, двојно огради со бодликава жица, повеќе пиштол кули, челични врати, and iron bars They claim we broke laws, Знам единствената надеж е да се затвораат причина; Тишина причина, стави бунтовен гласови на пауза. Дена, години, децении, нашите гласови погребани во гроб, handcuffed and shackled my rage Be sure no one beyond these walls hears our pain I know why the caged man screams; Болка, кошмарите без соништа. Гласот на безгласните, живеат од заклучување. Locked down in...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/the-real-cause/

  Вистинската причина

  Како целина, ние сме заскитан од нашите корени, само да подлегне на измени форма на “заштита на хауба.” This new way can rightfully be labeled a fad. No longer are we drawn by the will to raise up for what’s right or shall I say the real cause. За жал, our focus has been drawn to the TV screen where rappers are idols and pretend to be leaders and even “gangstas”, но фрлање знаци не го прават тоа официјално. Sporting tattooed sleeves and rocking...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/lost-ones/

  Изгубени Едните

  … Крв, Оти, Луѓе, Господ, Paisa, Хувер. Ние адреса еден на друг, нашите “Homies” Јас треба да кажам, but how about the more attractive approach as men; пред подигање на било боја bandana или преземање на какви било заклетва сме луѓе прв! Сите сме изгубиле homies зад овој начин на живот. Патување во животот на banger е дека носат и солза, како што ноќта и ноќта борат на НБА. топката плеер (не да се споредуваат две). Како што се возраста лузните крвта, sweat and tears become...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/the-journey-for-freedom/

  Патување за слобода

  Сребро ракави, црните кутии, темно дупки и нема светлина. Затвор е на овој начин, бидејќи јас пристигнал. Патувањето за слобода е изречена ме Си ја заборавивте. Од животот во внатрешноста не доаѓа со упатство сум повтори грешките и паднал подлабоко во бездната. Голема куќа не е дома. Удобност се заменува со непријатности и повреда. Близок пријател со повредени, permanently wounded by the effects of psychological warfare. Кошмарите на прерана смрт ме направи Insomniac. Everything...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/death-before-dishonor-is-dead/

  Смрт пред нечесноста е мртов

  Што се случи со смрт пред нечесноста? Сценариото е заборавен. А голем дел од затворската популација е вознемирена од судењата на нивниот вид. Сум јас чувар на братот мој? Hell no! Тоа е секој човек за себе. Тоа е или него или мене. Катастрофалниот дијалект отвор од Еднаш, многу одамна пријател кој му стана непријател. Жртва се принесува само за материјални работи, непочитување и напуштање на нематеријални вистината. Јас може да ви даде долга листа на луѓе-убијци како оружје, лекови,...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/dummy-pills-its-that-work/

  Атарот таблетки: Тоа е толку работа

  Јас разбирам некои луѓе би можеле да бидат горди само да се зборува за Црното Историја секојдневно на оваа недела еднаш месечно, но јас сум горд да се зборува за тоа секојдневниот за остатокот од мојот живот. Јас сум само велејќи! Вие поминуваат целиот живот се обидувам да дознаам каде ви се случува, но трошење на само еден месец да научат за себе не ќе се балансираат дека од. Човек не може да стресот доволно колку е важно за вас да знаете кој сте и вашата историја. Those who died and sacrificed their freedom for a better...Повеќе

 • http://www.livefromlockdown.com/life-is-not-an-act/

  Животот не е чин

  Ако животот беше чин и дојде без не-overs, ништо не би била тоа што е. Нашата совршена перцепција на рајот ќе биде, но празен рамка. Нашите грешки може лесно да биде од малку значење. Секојдневно ќе играат надвор друга сцена жалиме; сослушување зошто никој не викна, “Намалување на!” и ни даде можност да се стави на нашите најдобри лице. Сите се направени за светот да види, лицето не сме. Укажувајќи на семејството Греми како вежба за да биде сè и секого, освен себе ....Повеќе


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category