Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Бенјамин Вилијамс
 • Регистрирај се Број: R32989
 • Возраст:27
 • Време служев:10 години +
 • Роден град:Чикаго, IL
 • Реченица:41 години
 • Тековната задолжен:Убиство, Грабеж, Agg. Ослободување на огнено оружје
 • Алијас:Ben Ben
 • Датум на издавање:2045
 • Затвор Припадност:Раст и развој
 • Круг на влијание:Падне назад, Labron Neal Bey
 • Институција:Stateville поправниот дом
 • My goal is to inspire and promote change.

Решенија за ден-за-ден на борба на народот

Јас сум толку болни од гледањето на овие програми со овие т.н. решенија за насилството во сиромашните заедници, особено во мојот роден град Чикаго. Луѓето кои доаѓаат со овие решенија живеат во сјајна highrises и модерни и удобни домови и се надвор од допир. Тие не ги разбираат борба на народот ден-за-ден во заедниците каде што се зборува за. Тие се толку брзо да се каже основните решение е поправање на скршени дома или односот меѓу полицијата и заедницата, но она што не чини да се разбере е дека ова е многу мал проблем со кои се соочуваме.

Заедниците кои не се насилни, бидејќи односот со полицијата е фрактура или непостоечки. Насилството е и секогаш е голем проблем во сиромашните заедници поради недостатокот на можности за да бидат успешни, не училиштата и ограничени вештини за обука. Кога децата се напуштени од страна на или изгуби интерес во локалните училишта и се подготвени за можности за работа, од очај, многу да се впуштат во продажба на дрога, што доведува до многу конфликти за трева и пари. Играта со дрога и насилство што доаѓа со него е она насилство горива и масовно затворање.

Додека ние се справи со прашањето на образованието и да најдат начини да се задржи деца заинтересирани во училиштето и подобро да ги подготви за пазарот на трудот, нема да има решенија за проблемите на сиромашните заедници. На заедницата мора да бидете информирани за прашањата и да се активни во политиката и притисок на законодавната власт да направи проблеми на нивната заедница приоритет. Токму сега, тоа е премногу лесно за политичарите да се превиди прашања на сиромашните населби,en.

Јас се молам дека еден ден ќе бидат во можност да се види светот се обединети околу еднодушно вистински да се борат и да се промени од големите проблеми на сиромаштијата и насилството во американските градови и во целиот свет. Јас лично не верувам дека креаторот наменети за човештвото да живее во сиромаштија. Јас исто така разбираме промена започнува со поединецот. Ајде сите да истражувам длабоко во себе и ги направат потребните лични промени на самите себеси и со светот во кој живееме подобро.

#RaiseUP

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category