3698
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Terrell Четврто-бег
 • Регистрирај се Број: 40936-050
 • Возраст:32
 • Време служев:10 години.
 • Роден град:Атлантик Сити, NJ
 • Реченица:13 години.
 • Тековната задолжен:Грабеж на банка
 • Алијас:Abu-Bey
 • Датум на издавање:Датум на издавање
 • Затвор Припадност:Мавритански наука Храмот на Америка
 • Круг на влијание:Tewhan Батлер
 • Институција:USP Pollock
 • Свеста е клучот. Кога знаеме подобро, ние се покаже подобро.

Полициско работење во нашите заедници

Седи во мојата мала кутија и размислување надвор од него, Се наоѓам, во дух, можност да стигнат– 2Pac, Geronimo Прат, Џорџ Џексон, Општи Мао, Nat Тарнер, Победнички Шакур, HARRIET TUBMAN– легенди на борбата, борци за слобода. Ја гледам мојата иднина во нивната борба, и мојата борба во своето минато; што ние сме еден во истата.

Пред повеќе од една година сум го напишала за да се избегнат смртни случаи и брутални убиства на Trayvon Мартин, Renisha Мекбрајд и други. Од тогаш имало повеќе убиства извршени од страна на многу раце заклетва да послужи и да се заштити. Верувам дека постои агенда и да ги поттикне да се запознаат со Извршната наредба 11490. Погледнете колку медиумите прикажаа убиството на Мајкл Браун. Пропагандата беше “бела офицер загинаа црна тинејџерски.” This was repeatedly highlighted and promoted by every TV and radio station. А близок пријател на рудникот е уништен секој пат кога една од овие убиства се јавува и ја зајакнува својата позиција на вооружената борба. Според мое мислење, оваа реакција е емотивна и овековечува она што ние не се согласуваат со- бесчувствително насилство. Јас сум велејќи дека оди “бидејќи човекот (човештвото) е вкупната сума на сите негови размислување, тој мора да покаже во акција само она што тој очекува од друг, и очекуваат од друг само она што тој е подготвен да ја покажат.” Се стремиме да образложи квалитети и карактеристики да очекувам од други. Многу е тажно што ние досега паѓаат од моралот дека ние дури и не може да се види на темнината ние сме во. Тоа е како на човечки концепт е спротивен. Во кругот 7 (Мавритански Весници) зборува за срамот и слава се неоправдан. Поглавје 44:5 чита, “Оној кој begetteth човек, постабилни лицето, но оној што убива илјадници е почестен.”

Јас не сум светец, но јас се стремиме да се преземат на време да се оцени и ревалоризација и внатрешни однесуваат. Гледам основниот принцип зошто полициските овластувања работа. Тоа е затоа што луѓето се овозможи тоа да се работи. Кога основните механизми на народите’ доверба не може да функционира добиете граѓанска војна, што верувам дека е веќе еден суптилен реалноста. Во моето мислење, тоа е вина на централната власт кога луѓето губат довербата во полицијата. Но, кога довербата е изгубена луѓе мора да се утврди дека довербата на друго место. Тоа не е полицајци кои служат и да ги заштитиме нашите заедници, тоа е довербата што ние се всели во нив што им служи и ги заштитува нашите заедници. Прашањето тогаш станува, каде да се одржи довербата? Каде да се инвестира дека верата? Тоа доверба и вера мора да биде заеднички интерес. Јас ја кажувам на мајка ми во секое време, “не се однесуваат на себе со луѓе кои немаат исти интереси како вас.” Таа вели дека, “Океј, татко.” LOL. Заедницата мора да биде здрав единство; единство за заедничката кауза, интерес, или цел,.

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category