3293
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Tewhan Батлер
 • Регистрирај се Број: 26852-050
 • Возраст:34
 • Време служев:11 години
 • Роден град:Исток портокал, NJ
 • Реченица:30 години.
 • Тековната задолжен:РИКО
 • Алијас:Масакрот
 • Датум на издавање:2029
 • Затвор Припадност:Крв (Двојно II / QSBG)
 • Круг на влијание:Altariq Gumbs, Emmanuel Jones, Лестер Alford, Marco Мигел Робертсон, Pele Brown, Дејвид зујат, Џермејн Реј, Марко Мартин, Michael Simpson, Omar Остин, Quaheem Едвардс, Torvos Симпсон, Винсент Gamboa
 • Институција:USP McCreary
 • Тука, мојот живот зад решетки нуди разбирање за оние од вас кои вложување во "животот" без разбирање на нејзините последици: на катастрофа, на пречките и патување мора да патуваат сами кога чеканот е тресна, вашиот мобилен е заклучен и светлата излегувам.

Перцепцијата е реалност

Во многу случаи вистината има малку тежина. За многумина било паднати толку длабоко во љубов со лагите на илузија или омраза толку многу дека она што всушност е значи до ништо. Ако тоа не успее да се повлече во еден е емоција или игра со менталната, на вие едноставно плени една од двете слики- Најубаво или повеќето ужасни. Сива зона покренува сомнеж и никој не сака да се сомневаат во нивната “само” кога станува збор за восприемање она што е вистина, а што е лажно.

Just recently I was asked by a C.O. (Corrections Officer) if what they had heard about me on the internet was true. Without bothering to answer, I asked two (2) questions of my own:

1. Зошто?

2. If I said no and that I was one of many falsely accused and wrongfully convicted would he believe me?

His mouth drew closer to my cell door, whispering into the siding, he spoke, “You seem like a cool guy, not like what ‘theysay.

Потоа, во еден момент, he hurried away. C.O.s are instructed to keep emotional distance from inmates. Somewhere along the line, the C.O. had allowed me to become human. I suppose this was his answer to question #1. Прашање #2 I assume a bit too personal.

Not like what they say,” that statement kept playing in my head. Who were they? More importantly, who were they to give accounts of my person? Was their goal to paint the most horrific picture with the prettiest words?

The grey area is where they hide me. Unable to deliver my truth, so instead I’m left to suffer the effects of their lies. Without any firsthand knowledge of who I am or what my world consists of, people read these one-sided accounts and perceive me to be all that they have written. For no man is without sin, yet my sins are sensationalized in a novel-like description to make me appear barbaric. One of the earth’s most wretched.

Why has it become more suitable for people to view someone other than their “само” as everything they are not?

Перцепцијата е реалност!

  

One response to “Перцепцијата е реалност”

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category