3772
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Марко Мартин
 • Регистрирај се Број: 38109-007
 • Возраст:30
 • Време служев:10 години +
 • Роден град:Вашингтон D.C.
 • Реченица:624 месеци (52 години)
 • Тековната задолжен:Заговор, Murder 1st Degree
 • Алијас:Marquise or Salahudeen
 • Датум на издавање:2052
 • Затвор Припадност:Муслиманските
 • Круг на влијание:Only men with something on their mind.
 • Институција:USP Ханаанската
 • Јас сум црна машки чиј живот бил уништен поради славењето на улиците.

Марко Мартин

Во мои години на учење кој сум навистина сум како човек, Сфатив дека моето минато мисли беа полни со незнаење. Со ова дојде и мојата желба за промени, што резултираше со ментална и духовна промена. Потоа, Станав повеќе смирен и повеќе внимателен на мојата околина. Сфатив дека не сум сам во незнаењето. Аллах ме благослови мене со способноста да се поврзете со многу различни поединци кои имаат различни верувања, етничко потекло и припадност, со леснотија. Па јас се користи оваа дарба да научат да се разбере оние кои се борат и реализира нивната борба беше мојата борба и нашата реалност се состои од истите елементи.

Денес, зад моето име почива МИР, СОЛИДАРНОСТ, СИЛА, и голем карактер. Во рамките на мојот јадро е основа за upliftment. Длабочината на моето срце поседува храброст да признаам моите грешки и неуспеси. Во рамките на мојот ум пребива знаењето што беше желни да научат и повеќе од спремни да ги споделуваат.

Мојот фокус е насочен кон проблематичниот и ризик младите, не само во Вашингтон, D.C. но во целиот! Јас го насочи ми сите до нив, бидејќи тие се иднината. Без насоки, тие се обврзани да го деструира.

Јас сум realer и поавтентично од рапери кои зборуваат редовно на живот што некогаш живееле и подлегна. Не ми треба скрипта да се прочита од или директор за мене насочува во овој живот, бидејќи јас не сум актер претставувано да биде некој не сум. Јас сум црна машки чиј живот бил уништен поради славењето на улиците. Јас сум повеќе од подготвена да се вратиме на младите во надеж да го промени својот ум-состојба на незнаење. Истото незнаење бев поразен со себе. Insha Allah (ако Бог ќе благоволи) Во живо од Заклучување може да биде мојот начин на прави токму тоа.

“Според зборовите на неговиот јазик се мисли длабоко во неговото срце.”

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category