Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Labron Neal Bey
 • Регистрирај се Број: B80805
 • Возраст:32
 • Време служев:Време беше
 • Роден град:Чикаго, IL
 • Реченица:ЖИВОТ
 • Тековната задолжен:Убиство
 • Алијас:N / A
 • Датум на издавање:ЖИВОТ
 • Затвор Припадност:Гангстер ученик
 • Круг на влијание:Бенјамин Вилијамс, Падне назад, Jamel Miller, Марк Диксон, Мавритански наука Храмот на Америка
 • Институција:Stateville поправниот дом
 • Јас навистина верувам можеме да ви помогнеме подигнете свеста на нашата младина на начин што ќе го промени играта.

Логиката: Добриот, Лошиот, Грдиот

logic-malcolm-x

Да се ​​користи логика е да се користи рационално чувство на размислување; тоа е да се има цврста основа. За да ја користите причина е да се формираат заклучоци во праведноста, да ги измери и да ги балансира сите релевантни околности и перспективи,,en,Логиката и разумот помагаат да се разјасни перцепцијата,,en,Да го погледнеме министерот Малколм Х Шабаз за пример,,en,Малком беше вистински човек и ум,,en,Работата на Малколм ја објаснува искреноста и квалитетот на неговиот дух,,en,Неговата намера била да ги подигне луѓето за да можат да станат самостојни и самостојни,,en,како што се запишани неговите зборови за нас да се учи и да се придржуваме до него,,en,Тој се жртвуваше во корист на иднината,,en,Тој не прибегнал кон било какви животински ѓаволи, за да постигне нешто од неговите достигнувања,,en,Многумина што беа околу Малколм, но не од неговиот калибар, станаа љубоморни и изгубени во каузата,,en,Тоа предизвика секаква конфузија и става лажни оцрнити на ликот на Малколм и неговата намера,,en. Logic and reason help clarify perception. “Сите логика е причина, но не сите причина е во согласност со стандардите на логика.”

Let’s look at Minister Malcolm X Shabazz as an example.

Добриот: Malcolm was a genuine man and mind. Malcolm’s work explains the sincerity and quality of his spirit. His intent was to uplift the people so that they could become independent and self sufficient. Тој посвети своето време и енергија на оваа услуга и ја постави на сцената за сите кои се подготвени да ги собереш каде што застанавте. Тој се уште учи од неговиот гроб, as his words are recorded for us to learn from and adhere to. He sacrificed himself for the benefit of the future. He didn’t resort to any animal antics to accomplish any of his accomplishments; Наместо тоа, тој се потпира на интелект, Логиката, и причината.

Лошиот: Many who were around Malcolm but not of his caliber became jealous and lost in the cause. It caused all kinds of confusion and put false tarnish on Malcolm’s character and his intent. Поделба произлезе од сето ова. Тврдејќи, расправии, и конфликтот се случи зад грбот на Малком,,en,Ова доведе многу од сопствениот народ да го гледаат како предавник,,en,Малком не беше навистина почестен од оние кои требаше да бидат најблиски до него,,en,Тој беше убиен во сета оваа конфузија од страна на агенти кои ја поддржуваа светската интелигенција, која се претставуваше како брат на причината,,en,тој се впуштил на улиците и доживеал секаков вид на пекол,,en,Малком слета во затвор,,en,Сето ова беше производ на светската интелигенција,,en,Малколм мислел дека прави сѐ што треба да го направи за да се грижи за себе врз основа на околности,,en,Тој беше недоволно развиен во самоомраза и невнимание,,en,Погледнавме во минатото и го искористивме министерот Малколм Х Шабаз како пример, бидејќи има добро,,en. This led many of his own people to view him as a traitor. Malcolm was not truly honored by those who were supposed to be the closest to him. He was assassinated in all of this confusion by agents upholding worldly intelligence who posed as brother’s of the cause.

Грдиот: Малком израснал во лоши услови. Неговото семејство беше се прекинува и тој беше одбиени околу од дома до дома, и доведе до веруваат дека од неговото училиште наставниците дека не може да биде нешто. Последователно, he ventured into the streets and experienced all kinds of hell. На крајот на краиштата, Malcolm landed in prison. All of this was a product of worldly intelligence. Malcolm thought that he was doing what he had to do in order to take care of himself based on circumstance. He was underdeveloped into self hatred and carelessness.

We looked to the past and used Minister Malcolm X Shabazz as an example because there’s good, лоша, и грди. Некој би помислил дека со оглед на детството на Малколм, тој никогаш нема да се развие во личноста што ја создал,,en,Како можеме да ги направиме сите лекции релевантни,,en,Како да го земеме она што го учиме од минатото и да го примениме до сега,,en,и да се примени кон идниот развој,,en,Дознавме дека Малком Х Шабаз доживеа многу борби од уште четири години,,en,Ништо не беше лесно,,en,Тој беше недоволно развиен од страна на светот и неговите угнетувачи,,en,Многумина го презреа за тоа,,en,Малком беше распнат за да сакаме да ги отвориме очите кон светлината,,en,Овој краток размислување за животот на Малком X е пример за тоа како да се погледнеме назад во минатото со логика и разум,,en,Можеме да го направиме ова релевантно во сегашноста, споредувајќи ги нашите околности со Малколм,,en. Што можеме да научиме од ова? How can we make any lessons relevant? How do we take what we learn from the past and apply it to the present moment, and apply it toward future development? We learned that Malcolm X Shabazz experienced a lot of struggles from as early as four- пет-годишна возраст. Nothing came easy. He was underdeveloped by the world and its oppressors into niggativity и криминалот. Од таму тој хит рок дното. Thing is, тој мораше да се изгуби со цел да се најде. Тој се нашол и се искачи над сите шанси. Од таму, се појавија нови предизвици. Тој не сакаше својот народ да се оди преку она што тој помина низ. Тој се бореше за да се види дека ние не. Many despised him for that. Malcolm was crucified for wanting to open our eyes to the light. Тоа е ваш избор да се вратиме на светлина или остануваат во темнина. Вие исто така може да се развива и да стане некој голем.

This brief reflection on the life of Malcolm X is an example of how to look back on the past with logic and reason. We can make this relevant in the present by comparing our circumstances to Malcolm’s. Кога правиме, ќе најдете дека тоа е тешко за Малком, како тоа е тешко за нас. Тој дојде од околности кои не беа добри и дека нашите околности се слични на неговите несреќи,,en,Кога ќе погледнеме во нашите населби,,en,нашите училишта,,en,пропусти во комуникацијата во домовите и во училиштата,,en,и негрижа за општеството за децата,,en,гледајќи назад кон минатото со логика и со разум може да ни користи,,en,ако учиме од минатото и наоѓаме начини да го примениме во сегашноста,,en,Ова значи дека денес мора да бидеме силни,,en,и почнуваат да ги идентификуваат проблемите како што постојат кај нас и околу нас,,en. When we look at our neighborhoods, our schools, the lapses in communication in homes and in schools, and society’s carelessness for children, и поделбата и љубомора меѓу нас, тогаш ќе видите дека, looking back to the past with logic and with reason can benefit us, if we learn from the past and find ways to apply it to the present.

Малком никогаш не се откажа. Тој остана силна, и се искачи над сите шанси. This means that today we must be strong, and begin to identify the problems as they exist with us and around us, и да работат многу напорно за решенија, и зголемувањето против сите шанси.

Анализа на минатото со логика и причина ќе помогнат да се изгради план за нашата иднина. Дали ви се види како тоа функционира?

 

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category