3675
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Tewhan Батлер
 • Регистрирај се Број: 26852-050
 • Возраст:34
 • Време служев:11 години
 • Роден град:Исток портокал, NJ
 • Реченица:30 години.
 • Тековната задолжен:РИКО
 • Алијас:Масакрот
 • Датум на издавање:2029
 • Затвор Припадност:Крв (Двојно II / QSBG)
 • Круг на влијание:Altariq Gumbs, Emmanuel Jones, Лестер Alford, Marco Мигел Робертсон, Pele Brown, Дејвид зујат, Џермејн Реј, Марко Мартин, Michael Simpson, Omar Остин, Quaheem Едвардс, Torvos Симпсон, Винсент Gamboa
 • Институција:USP McCreary
 • Тука, мојот живот зад решетки нуди разбирање за оние од вас кои вложување во "животот" без разбирање на нејзините последици: на катастрофа, на пречките и патување мора да патуваат сами кога чеканот е тресна, вашиот мобилен е заклучен и светлата излегувам.

Познавање Дефинирани

\да испрати N. [знаење, п. knowlechen да се признае irreg. п. knowen] грб, фактот или состојба на знаејќи нешто со блискоста стекнато преку постоење или здружение. Запознавање со или разбирање, да се биде свесен, опсегот на нечиј информации, фаќање на вистината и фактот преку размислување: познанието, орган на вистината, информации, и принципи купена од страна на човештвото

Моќ со еден збор може да се дефинира знаење. Човек, жена или дете во состојба на свеста не е само моќна, но еден ефикасен суштество. А образован душата. Една надвор од месо, интелектуално бесмртни. Грб, осамен освојувач на незнаењето. To grace this place we call earth and not turn every stone and seek all truth, без оглед на тоа каде може да се најде, е бесрамна предавство на вечниот живот. Оваа вечна егзистенција не се однесува на телото на човекот, но тело на вистината дека е роден со раѓање на цивилизацијата и ќе остане целосно преку напредување на човештвото.

Знаењето е клуч што ги отвора сите врати. Разузнавање команди сонцето, Месечината, и ѕвездите. Универзалното знаење поддржува оската во која овој свет ротира. Познавање снаоѓа, активирал механизам на интелигенција се применуваат во согласност со супериорен себе.

Незнаењето е напуштен остров при што знаењето е единствениот излез.

Како да не се стремат да бидат прозорлив, световна, едуцирани во искуство?

Нека биде кажано дека никој човек е сопственик на сите вистината, но сепак тој знае, тој мајстори, што го прави еден меѓу мудро.

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category