3446
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Labron Neal Bey
 • Регистрирај се Број: B80805
 • Возраст:32
 • Време служев:Време беше
 • Роден град:Чикаго, IL
 • Реченица:ЖИВОТ
 • Тековната задолжен:Убиство
 • Алијас:N / A
 • Датум на издавање:ЖИВОТ
 • Затвор Припадност:Гангстер ученик
 • Круг на влијание:Бенјамин Вилијамс, Падне назад, Jamel Miller, Марк Диксон, Мавритански наука Храмот на Америка
 • Институција:Stateville поправниот дом
 • Јас навистина верувам можеме да ви помогнеме подигнете свеста на нашата младина на начин што ќе го промени играта.

Запознај го твојот себе

Ние патуваат низ различни тен кој манифестира мешани однесување, мисли и активност, кога ние сме свесни за одредени факти. Како што се изгради на живо од Заклучување, нашата цел е да дознаете зошто тоа го правиме она што го правиме кога ќе го направи тоа. Нашите обука мора да нè доведе да се знае дека ние сме всушност во контрола на нашите мисли и активности, како ние ќе одговориме на секоја ситуација во или периметарот. Нашата древна предци документирани начин да се оди за учење како да го направите тоа кога пишувате, Човек, Запознај го твојот себе. Ние не ќе ви или на нашите предци непочитување од страна ви дава ограничен информации или претпоставувајќи дека не се квалификувани да се научат. Ние сакаме да се воспостави рамнотежа во вашиот постоење. Ние не сме тука за да ви даде секое Мики Маус образование. Фокус и е потребна целосна напор за да се овозможи илузија да се ПАДОТ од вашето размислување како што прибегнуваат НАЗАД во реалноста и Raise Up!!

Само знаење гради самоконтрола.

Гледајќи низ нашата непосредна околина ќе најдете дека многу од оние што не се вклучени во било само студија не навистина имаат самоконтрола,,en,Плус си следниот лидери и вашето лидерство е од суштинско значење за да се изгради и да се подигне на младите со оваа информација, така што тие може да се ослободи нивното размислување на световна интелигенција и имаат квалификувани науката да ги бранат своите себе од сите трик-знаење дека е продолжен преку комерцијализам и забава од страна на медиумите,,en,Бог и ѓаволот теорија на теологијата се чини дека заврши со нашите старешини во својата владеењето на давање на еден правило е да се тактички самоконтрола,,en,Ова теологија не ни дава научни методи на обука за да научат она што треба да знаете за себе и она што ја дефинира Бог или ѓавол во нас,,en. Ова е како затвори остане целосна, стапката рецидивизам е висока и многу се занесе во штетните активности предизвикува здравствени тешкотии и активности кои интриги на поривот да се однесуваат како животно кое ужива црнец / кривични идеологија. Не можеме да кажеме дека ние не ја видите оваа се случува околу нас во согласност стапка. Ова се должи на недостаток на само знаење.

Како што ние си направи совршено јасно, ние не сакаме да дојдеш во затвор или покажуваат какви било бесмислено однесување што нанесува болка на вашиот физичко лице без контрола или воздржаност во такви навредливо однесување. Ова е причината зошто ние се случува да се прекине “науката за себе” во претстојниот мислења. Сите детални податоци ќе ви даде техники за обука и тактики за да бидат во контрола на што.

Ако сте во затворена сакаме да навистина се стави во повеќе од потребната обука од луѓето на улиците бидејќи имаш повеќе време на вашите раце да го стори тоа. Plus you’re the next leaders and your leadership is essential to build and Raise UP the youth with this information so that they may rid their thinking of the worldly intelligence and have the qualified science to defend their self from all trick-knowledge that is extended through commercialism and entertainment by media. Ако сите ние сме подготвени и сфати дека имаме работа да се направи заедно, тогаш ајде да се обучуваат!

Многу од нив не може да биде запознаен со било езотерична изрази во однос на себе. Една од многуте езотерична факти кои ние мора да научат е наука за повисоки и пониски себе. Првото нешто што многумина претпоставуваат е повисоки и пониски себе се однесува на еден добри и лоши страни. Според она што Падне назад и Raise Up се протега не е случај кога се занимаваат со повисоки и пониски себе. Ова е следниот чекор во авто знаење дека бара за нас да го сецира значењето на она што се вели и да се изгради заеднички став за нас да се развие и да се добијат на свеста на работата кои ги регулираат нашето однесување.

Тоа често се изразени од страна на оние кои религиозно се претпостави дека тие знаат она што тие велат дека високото самоуправа е свеста на Бога и на пониски себе е свеста ѓаволот. Кога ќе се дешифрира учењата на Бога и ѓаволот тие се предава, како да бидат лица надвор од себе, се борат еден со друг преку човечка креација на земјата. Тие имаат нешто тука! Постои значителна супстанција на овој ред на податоци, но луѓето денес ја отфрли учења, бидејќи многу обука е потребен за да се разбере езотерични значења. На тој начин, the God and devil theory of theology seems to have ended with our elders in its reign of giving one a rule to tactically control self. Ова не е непочитување на нашите старешини и нивната теологија. Сепак, Вистината е дека овој теологија не е водење на една од затвор. Тоа не е давање на еден само знаење за да биде продуктивен или да се направи подготовки за и доаѓаат. This theology does not give us the scientific methods of training to learn what we need to know about self and what defines the God or devil in us. Следствено, тоа е отфрлен од мнозинството на природните луѓе.

Ние нема да обезбеди верски формат на обука или прибегнуваат кон такво индоктринација како одговори на нашите многу проблеми. Ова е формат за да се изгради свеста на Гeneral Наѓ Discipline во првиот степен преку Јасntelligence на Science Наи Ари Мathematics (Исламот). Нашите предци го предводеше патот whens велејќи, “Човек, Запознај го твојот себе.” Кога велиме Генералниот Дисциплина ние не се однесуваат на верските догми на Бог. Ние сме се однесуваат на состојбата на умот структуриран од СИТЕ ЗАКОНОТ која носи во билансот на нашето размислување, однесување и активност. Што ова значи е дека постои научно објаснување што фактички го дефинира овој езотеричен израз на повисоки и пониски себе без да се верски.

Повисоки– напредок во развојот и комплексноста; еминентни во ранг и авторитет

Пониска– под споредливи или нешто слично во ранг или орган

Само– вкупниот суштински суштество на лице

Многу е важно да се знае точно она што го посочуваме за да се утврди каде сме ние во нашиот тренинг. Па кога ќе се стави овие два термина заедно со авто, имаме:

Високото самоуправа– вкупниот суштинско значење благосостојбата на лице кое е во напредна фаза во развојот на, комплексноста и еминентни во ранг и авторитет.

Пониски самоуправа– вкупниот суштинско значење благосостојбата на лице кое е под сличен развој и комплексност во ранг и авторитет.

Ова е исклучително важно. Во учењето, што ние го нарекуваме повисоки и пониски себе, можеме да видиме дека овие концепти се занимаваат со битието.

Stay tuned….

  

6 responses to “Запознај го твојот себе”

 1. […] Correctional Center ( and the founder of the Fall Back Movement continues to break down the Science of Self. Наместо транскрибирам овој пост, решивме да го скенира оригинални документи, напишани на еден стар збор,,en,нема добри и лоши во однос на повисоки и пониски самоуправа,,en,светот,,en,кој е степенот на самоспознание и да станат генерали на самоуправа,,en,За да го направите ова ќе треба да се стекнат со знаења за себе,,en,правниот систем и за спроведување на законот,,en,Јас важно, бидејќи OUTWARD човек погледна во самиот на себе ЗНАЕТЕ,,en […]

 2. […] stations called the Sympathetic and Parasympathetic. Како автономниот станица дава предлог до нашите мускули, симпатичниот станица доведува до такви движење и парасимпатичниот станица смирува пораст, ако е потребно. When we look at everything about our PNS, ние треба да почнат да учат дека ова не мора да се гледаат како лоша работа само затоа што тоа е во врска со регионот Долна контрола станица во замок на контролните центри. И покрај популарното верување, there is no good and bad in terms of Higher and Lower Self. […]

 3. […] the world. Значи пред да се влезе во овој степен ние прво мора да се држиме до првиот степен, which is the Degree of Self Knowledge and becoming Generals of Self […]

 4. […] е да се ослободиме од психолошки синџири и да се борат незнаење. To do this you must gain knowledge of self, познавање на вашиот народ, како и познавање на непријателот. The justice system and law enforcement are […]

 5. […] I matter because the OUTWARD man looked within himself to KNOW THYSELF. […]

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category