3678
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Бенјамин Вилијамс
 • Регистрирај се Број: R32989
 • Возраст:27
 • Време служев:10 години +
 • Роден град:Чикаго, IL
 • Реченица:41 години
 • Тековната задолжен:Убиство, Грабеж, Agg. Ослободување на огнено оружје
 • Алијас:Ben Ben
 • Датум на издавање:2045
 • Затвор Припадност:Раст и развој
 • Круг на влијание:Падне назад, Labron Neal Bey
 • Институција:Stateville поправниот дом
 • My goal is to inspire and promote change.

Продолжам да се борам: Писмо до младите

To the youth: Никогаш не се откажат од своите соништа и аспирации Продолжам да се борам. Бори се за вашите права. Бори се за можностите. Борба за правда. Вие сте промената што сакате да видите, така што е на вас да се направи разлика. Кога велам заведени, Велам дека почит бидејќи тоа е кој ќе се. Во заблуда значи да даде лажни насока или да се заведе.

Многу од овие т.н. лидери сте направиле една неправда со продажба надвор за себични добивки и потоа ја обвинуваат вас за условите за кои живеете во. Тие ти кажам, ако почнат да се однесуваат како имаш некои “смисла” потоа “тие” ќе ве однесе сериозна. Истите овие т.н. лидери сакаат да веруваат дека ако само промена на начинот на кој ќе се разговара, начинот на кој ви прошетка, и начинот на кој се облекуваат, you would be exempt from prejudice and racial profiling and ultimately be accepted by a racist system that will never see us as equal.

Се здобијат со знаења мојот заведени млади, бидејќи тоа е клуч за отворање сите врати што ќе добиете, каде сакате да одите.

Борбата продолжува!

Бори се за!

  

One response to “Продолжам да се борам: Писмо до младите”

 1. Реал правда започнува на улица со социјална правда. Conning kids into acceptance of the status quo only perpetuates the fraud. Know and exercise all your rights, demand them.

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category