1595
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Tewhan Батлер
 • Регистрирај се Број: 26852-050
 • Возраст:34
 • Време служев:11 години
 • Роден град:Исток портокал, NJ
 • Реченица:30 години.
 • Тековната задолжен:РИКО
 • Алијас:Масакрот
 • Датум на издавање:2029
 • Затвор Припадност:Крв (Двојно II / QSBG)
 • Круг на влијание:Altariq Gumbs, Emmanuel Jones, Лестер Alford, Marco Мигел Робертсон, Pele Brown, Дејвид зујат, Џермејн Реј, Марко Мартин, Michael Simpson, Omar Остин, Quaheem Едвардс, Torvos Симпсон, Винсент Gamboa
 • Институција:USP McCreary
 • Тука, мојот живот зад решетки нуди разбирање за оние од вас кои вложување во "животот" без разбирање на нејзините последици: на катастрофа, на пречките и патување мора да патуваат сами кога чеканот е тресна, вашиот мобилен е заклучен и светлата излегувам.

Тоа е игра на размислување на човекот

Неодамна,, Јас само се стрча во нов Homeboy свежо надвор од автобусот и нови во системот. На улиците уште може да се мирисаше на неговата кожа. Без поим како да се начинот на кој работите функционираат во внатрешноста, веќе, Го најде за да се сруши (добие во кавга). Конфликт во внатрешноста постои секојдневно. Но за оној кој го нема дури и имаше доволно време за да заврши на сапун, Се прашувам како би можел да биде толку подготвени да “скок”.

Тоа е само претпоставка, како што јас не сум бил на улиците во повеќе од една деценија, but from what I see, the streets can not be teaching patience, разбирање, or even a slight hint of compromise- All the things needed in order to co-exist behind these walls. На “pop first, ask questions laterantics will have you walking in only to be carried out.

2013, things have changed. Your physical can be touched even when you least expect. Денес, it’s a thinking man’s game. Doing what individuals were doing eons ago can never be considered big. Falling for the same tricks, which cost John Doe and the rest of the crew their lives can never be viewed as a show of intelligence. The young homie has yet to slow down. His life is in a hurry, but where is he headed?

With the love in me for what I stand for, I can not sit idly by and watch him destroy what is left of his life. “But you was the same way”, he told me. This statement was actual fact, but what he missed was the fact that he was speaking of the past. The way I was, I realized I could not remain. “But you changedhe told me next. Навистина, i did. Not a change for the worse, but one for the better.

If one is not moving forward, there lies only two other options- to stand still or to move backward. Both represent, to a degree, stagnation and regression. For in them there can be no growth. So for all the young gangstas out there: I hope that the light begins to shine a little quicker and a lot brighter, and you do not end up the next new homie fresh off the bus and new in the system.

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category