Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Бенјамин Вилијамс
 • Регистрирај се Број: R32989
 • Возраст:27
 • Време служев:10 години +
 • Роден град:Чикаго, IL
 • Реченица:41 години
 • Тековната задолжен:Убиство, Грабеж, Agg. Ослободување на огнено оружје
 • Алијас:Ben Ben
 • Датум на издавање:2045
 • Затвор Припадност:Раст и развој
 • Круг на влијание:Падне назад, Labron Neal Bey
 • Институција:Stateville поправниот дом
 • My goal is to inspire and promote change.

Тоа е врз нас како црни мажи

Black-men-prison

Зошто е тоа секој пат кога ќе се сврти на вести или чита весник уште еден црн човек е убиен?

It’s crazy that the ploy was put in place over 500 години се уште влијаат на денешното општество. Сите вели дојдовме долг пат од ропство и сегрегација и дека расизмот е во основа не постои. Се молам да се разликуваат. Постои основен напад врз животите на црни мажи. Ние се затворени и убиени во алармантна стапка без сочувство и емпатија во име на угнетувачот е. So the conscious ones among us who know it is genocide have to enlighten the people and ignite the flame that will start the revolt that is needed for our people to survive. How many Trayvon Martins, Јордан Davises и Мајк Browns тоа ќе биде потребно да се сфати дека потрагата по црните живот, особено животи црни мажи, е во полн ефект?

Прва, you have to understand the importance of eliminating the male figure from a family and community. The man is naturally the leader and protector of his family. Не е случајно што тие инвестираат повеќе пари во затворите, отколку што направи во образованието и вработувањето во црната заедница.

Тоа е врз нас како црни мажи да го признае ова и се предава и учи нашите млади браќа да престане да паѓа за нивните поставување.

Како е тоа можно?

Прва, мора да се стекнат со знаења за себе. Then one must understand his worth and build self esteem and establish self-respect. Then one must learn and implement the morals and principles that our forefathers set in place for us.

Ние сме направени во сликата на креаторот, па ние се наменети да се биде овде.

Ајде да се пробие овој циклус од страна на стекнување знаења и настава нашите млади браќа да бидат мажи, па нашиот народ може да се развива уште еднаш и засекогаш.

Запрашајте се ова: How is it that the first race of the first and most abundant civilization became the least and the last?

Ние бевме првите научници, првите лекари, на првата цивилизација. Нашата наука, лекови и лекови биле барани во светот. Нашата татковина се смета за земјиште на боговите! Луѓе патувале од секаде во посета на Етиопија. Како не одиме од кои до каде сме сега?

Угнетувачот е упатен на нашата историја, достигнувања и придонеси што ние ги направивме за да преминете на светот. Причината зошто тие се толку моќни е затоа што тие ограбен нашите предци во себе и за својата татковина, exploited and continue to exploit our people in the New World, а со помош на знаењето на нашите предци како основа на нивните општества и чување ни далеку од овие вистини. Значи ние остануваме инфериорни. They set us up for death and incarceration so we cannot regain our proper place in the world as leaders.

Ние мора “да биде промена”. Ние мора да бидеме лидери нашите жени и деца почит и сакам да ги следам. Тогаш мора да блесне дека светлината на совршеност за остатокот од светот.

Денес, the oppressor is nervous and fearful as his seat of power and empire teeters on the brink of destruction. Благодарение на новата технологија информации тече повеќе слободно и настани кои некогаш се случи во темница, and were unbelievable to many, сега се документирани, за сите да видат. The eyes of truth are increasingly focused on the world’s injustice. An awakened and enlightened global population who understands humanity is one will not stand for the oppressor’s deadly and despicable divide and conquer tactics. History teaches us that no oppressor will relinquish power. #RaiseUP

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category