3689
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Марк Диксон
 • Регистрирај се Број: Р-01558
 • Возраст:32
 • Време служев:14 години
 • Роден град:Чикаго, Illinois
 • Реченица:35 години
 • Тековната задолжен:1ул степен убиство, 2 Точки од обвинението за обид за убиство
 • Алијас:Chyna Бо
 • Датум на издавање:2034
 • Затвор Припадност:Гангстер ученик
 • Круг на влијание:Г-дин Нил Labro, Падне назад
 • Институција:Pickneyville Correctional Center
 • Со секое дете убиени на улиците, на bullseye на главата расте поголем.

Не сакам да умрам како што

“Внукот, Што правиш тука?” тенок, висок годишен маж прашува како што се отвора на екранот вратата на неговиот дом. Гушкање неговата grandad за начинот на, Џорџ одговара, “Мама и јас имав разговор и таа ми рече да зборувам со вас за тоа.” Седејќи дедото се бори назад срамот притаен до својот грб како студен студ. Ако јас не го научи, тие ќе го убие Старецот вели за себе, краде неговите нерви за она што знаеше што требаше да дојде. “Твојата мајка ми кажува дека сте вознемирени со полицијата.” Чувствувајќи се срами, внукот одговори, “Јас не се лутам. Јас само се чувствувам како да сум не треба да дејствуваат, така срамежливи и страв околу полициските само причина јас сум црн.”

“Што сакаш да кажеш син?”

“Јас не треба да ја ставам главата надолу и да разговараат во неагресивни тонови и да каже "Да, господине’ и "Не господине’ in order to keep the police from killing me. Никој друг не мора да.”

“Тоа е вашата гордост зборува. А многу бунтовен момци во Џим Кроу Јужна би рекол само она што си ти што зборуваш. Them white folks would string ’em up quicker than they could blink, и ние не можеше да стори ништо во врска со тоа. Тие се заштитени со закон. Nowadays, тие дури и не се користи хауба на линч ви момчиња. Тие се во полициска униформа. Јас само не сакам да умрам како тоа.”

“Значи y'all помина нека полицијата ме убие?” George asks.

“Што можеме да направиме? Тие на полицијата!!” на grandad крици мешавина од страв за животот на момчето и фрустрација дека тој нема да се слуша. George dropped his head. “Не дозволувајте вашиот гордост го добиете најдоброто од вас. Само оди заедно со програмата и ќе биде добро; само ми се допаѓа.” Џорџ забележи на горниот дел од телото на дедо му да стане пред проѕирни години. Горниот две петтини од телото на дедо му исчезнал одамна. Сега разбрав зошто. Секој пат кога неговиот дедо само даде во, тој изгубил дел од себе. Тој беше само три петтини човек.

 

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category