3655
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Roderick Sutton
 • Регистрирај се Број: 60128-066
 • Возраст:33
 • Време служев:8 години.
 • Роден град:Истон, Па
 • Реченица:17 години.
 • Тековната задолжен:Armed Bank Robbery; Firearm; Possession 5 grams or more of cocaine; Aiding & Abetting
 • Алијас:Роуч
 • Датум на издавање:2019
 • Затвор Припадност:None
 • Круг на влијание:
 • Институција:Allenwood
 • Here is where everyone loses and what everyone does, време! Time takes, but time teaches.

Исповеди, Запишување, и извинувања

За време на мојата мисија за прошка, Сфатив дека поголемиот дел од времето признанија немаат цел, освен да се открие една тајна. А исповед може да се зборува или писмени. Пишување на исповед сили да доживеете грешки. Пишувајќи се распаѓа на бариера. Тоа ви дава време за да боли што предизвика да станат доследни во начинот на кој таа се доживува, особено кога тоа е донесена на confessant долго време за да сфати колку е одговорен тие навистина беа. За жал, мора да постои некој кој ќе го слуша без да се осудуваат; некој кој не ќе го користите вашиот тајна за да ја зајакне своето его и да се забавуваат на други луѓе. Значи пази и изберете мудро за кое ти признаам, бидејќи тоа е безбедно да се претпостави дека вашиот напишани исповед може да се прочита од страна на други лица кои, Во тие денови, ќе одат за да “ажурирање нивниот статус” на социјалните медиуми сајт или повеќе!

Некои луѓе кои треба да се прости сметаат отиде директно на една(на) тие болат, како што го направив, бидејќи признанија отворени врати, но тие не им овозможи на луѓето да се врати во куќата. Тие укажуваат на патот кон трансформирање на нечиј живот, но тие не се трансформира луѓе. А исповед сами по себе не ќе ти земе жалење или да резултира со моментален прошка од една(на) ти наштети. Исповеди ја отвори вратата за промена, трансформација, и простување. А исповед дозволува некој да се посматраат најдлабоките недостатоци.

А исповед е сосема различно од приемот. Дали е можно да имаат исповед без прием? Некои луѓе може да биде во можност да се признае како тие се одговорни за предизвикување на болка на другите или односи. Да се ​​признае нешто е да се прифати нешто што е вистина, а да се потврди верувањето на друг. Запишување исто така, откриваат вистината. Кога ќе признаам дека вашиот престап бил одговорен за повреда, кога сте вистински за себе и еден(на) сте повреден, сте ги направиле голем чекор. Но тоа доаѓа со болка, бидејќи старите рани се отворени, што го прави уште потешко да се прости, додека не се исповедаат штета сте го направиле. А искрена исповед е еден од повеќето humbling искуства едно лице може да се подложи на. Тоа им овозможува на еден(на) можете да боли да знаете само колку недостатоци, значи, или не сте биле. Тоа многу добро може да се провери на чувствата што ги имаше пред исповед. Една од најтешките Ставовите кои ги наоѓаме во е кога ние сме во ред. За да се прости за тоа што не е во ред мора да се признае и прифати сте биле во ред.

Сторителите кои се вклучени во процесот на само-откривање, исто така, се здобијат со нови перспективи за други луѓе.

Разбирам дека признанијата не се исти како и извинување. Содржината на исповед и содржината на извинување се многу различни. Извинувањето тргнува дијалог помеѓу грешник и еден(на) тие болат. Извинувања може или не може да се поврзе, но во духот на простувањето, која бара непоколеблива посветеност кон вистината, извинување е единствениот вистински начин на отворање на потенцијалот на повторно поврзување со еден(на) сте повреден. Извинувањето потврдува дека Вие недостатоци за луѓето кои веќе знаат за нив. Извинувања се како тајни. А тајната изјави оспособува слушателот и ја намалува моќта на судбината. Извинувањето трансфери моќ. Лицето кое се извини раце околу иднината на врската на друг. Ова е една од причините што толку многу од нас одбиваат да се извини. Извинувања, дали прифатени или неприфатени, не се врати односи да има оригинална форма. А човек кој простува не заборавиме на минатото. Ние може да биде беспомошен да се промени минатото, но не сме беспомошни да се промени во иднина.

Со тоа, вели, ние мора индивидуално и колективно се борам за да се утврди став ние ќе преземе кога ние сме биле повредени или кога ќе им наштети на другите. Одмаздата и одмазда се една опција. Простувањето на себе и кон другите е уште еден. И неактивност е уште една опција. Откако можеби ќе се согласите дека, кога искрени, признанија, приемните, и извинувања различни форми на сочувство и разбирање. Би можело да се каже истото за одмазда, одмаздата, или неактивност? Кое ги одбираме, како возрасни, секој треба да одговори на живот одговорно.

Држејќи се одговорни може да биде најтешкиот дел од целиот процес на само-прошка. Секој човек е доведена во прашање во животот. Ако само еден може да одговори на живот со одговарање за својот сопствен живот, на живот се одговорни!

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category