3341
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Ahmed судија
 • Регистрирај се Број: 41145-050
 • Возраст:35
 • Време служев:бидејќи 2001
 • Роден град:Камден, NJ
 • Реченица:ЖИВОТ +10 години да се кандидира истовремено со ЖИВОТ + 10 години.
 • Тековната задолжен:Заговор да се дистрибуираат 5 Килограми или повеќе од кокаин; Продолжување на кривичната претпријатија (CCE или главен болт Статутот); Убиство во внатрешноста на CCE; Престап пиштол Обвиненија
 • Алијас:Eidi
 • Датум на издавање:Барам пост Осуда за помош
 • Затвор Припадност:Исламот
 • Круг на влијание:Chucky Тејлор
 • Институција:USP Terre Haute
 • Ве молиме прочитајте (општо во животот). Јас сум отворен за сите теми, прашања, коментари, цитати, совети, итн. Ги охрабрувам луѓето да ми напише, ако сакаат. МИР.

Црното вдовици

Кога мислам за оваа тема, тоа е тешко тема за мене да се справи поради почитта што имам за црната жена. Тоа е само нешто за нашите мајки дека само што не го разбираат. Фрлив и се сврте на оваа тема цела ноќ, поради, всушност, што ги презела години за мене да одат во оваа тема. Што е тоа што јас не ги разбирам? Тоа е како нашите мајки имаат помала контрола над нашите заедници. Тоа е како тие се откажале од нас. Тие ни предадена на угнетувачот, и кога тие ја прочитате оваа, тие можат да се обратат до нивните лица, но само слушнете ме.

Сега, дојдовме до заклучок дека постојат “knuckleheads” трчаат наоколу во нашите улици, но кога растев се обидував сè под сонцето. Претпоставувам дека таму секогаш беше некој дама во моите проекти или на мојот блок кој беше посилно отколку што беше, кој не се грижи што правам, бидејќи ако таа го виде, тогаш таа ќе се стави нешто на мене- “Не Повик на полицајци!!!” Не само што се нашите мајки се јавите на полицајци, но тие се случува со закон и даваат овие законодавците причини да се донесат нови закони за нас. Види, она што сите не успеваат да се разбере е дека кога ние сме израснати север од југ кон крајот на ропството, кога сите црни трчаше нагоре на север размислување имаше повеќе можности, и ние го исполни гета до, нашите мајки биле на чело на нашите заедници и остана на тој начин за години, децении. Сè беше постапува во заедницата(тите). Сега, нашите мајки се откажуваат дека старателство и да го имаат дадено на угнетувачот. Тоа е зошто тие доаѓаат во нашите капи и да ни во затвор толку лесно. Тоа е причината зошто ние, како млади црни мажи, чувствуваат дека тоа е толку лесно да се само прави како што ние молам, земајќи друг живот во трепкање на окото. Ние не се плашат, или да речам почитување, нашите мајки повеќе.

Се сеќавам едно време не толку одамна кога бев фатен крадење кога јас требаше да биде во училиште. Полицајци биле донесени на местото на настанот за да ме уапсат, и не бев исплашен од она што полицијата би го направил. Но, јас бев скаменети на она што мајка ми требаше да се направи кога дозна дека не сум во училиште. Дека стравот не е таму веќе, бидејќи мајките не го влевајќи повеќе.

Знам дека е тешко без присуство на еден човек, но она што е потешко отколку се угнетувани за 400 години? Во мојот град (Камден, NJ), што не е толку високо населените, 85% од жителите се помлади од 35. Ова значи дека сите на старците го напуштиле.

  

One response to “Црното вдовици”

 1. Gage says:

  was it worth it? The dealing i mean. Do you think if you had your mom to support that you would’ve done something else? Why the anger toward everyone but the black men and women? Do you blame current issues between races on current generations, or do you blame the racist whites of the past. will whites always be devils in your eyes?

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category