1848
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

За живо

The social media platform for prisoners.

Постојат повеќе 2 Милиони луѓе затворен во U.S. и последните Одделот за правда на бројки укажуваат на тоа дека постојат повеќе 21,000 улични банди во U.S. со над 700,000 активни членови, броеви не може да си дозволи да ги игнорира. Улични банди, Војната против дрогата и масовно затворање тежат многу на американската култура, главно нејзините градови, и да се наметне огромен фискалниот товар врз владата и даночните обврзници, се заканува да го одложи за мотори на американската просперитет.

За премногу долго, law enforcement’s solution has been lock them up and throw away the key. Во живо од Заклучување (Во живо), објавени од Raise Up медиуми, е фокусирана на решавање на коренот со користење на технологија за да обезбеди глас и пристап до банда лидери и други влијателни затвореници кои се познати лично од страна на заедницата. Наместо да glamorize улични банди, мисијата на Во живо е да се користат банда лидерство, како веродостојна гласници да се обезбеди неизменет поглед на затворот и суровата реалност со кои се соочува членови на банди, кои се зад решетки. А пораката предадена од страна на оние најдобрите опремени да го достави до нашата младина на начин кој ќе обезбеди пораката е примена, верува и внимаваше.

Во живо започна во Федерално биро за посебни управување единица затворите " (SMU)- голема куќа на USP Луисбург, озлогласената 23 и 1 заклучување објект каде што затворениците се двојно bunked во 5 x 9 клетки најмалку 23 hors по ден. Оваа единица куќи многу од највлијателните и непушачите затвореници на нацијата, вклучувајќи и членови на националниот банда раководството хиерархија. Семе на Во живо беа посеани преку дијалог меѓу две пријатели од детството на 20-плус години. Еден непрофитна извршната власт и други со затворен лидер на бандата, Tewhan "масакрот" Батлер на озлогласениот Двоен II bloods, кој е профилирани во Gangland историјата канал и други национални медиуми.

Претседател на националната непрофитна организација обезбедување на воннаставни програми и алтернативи за улични банди за илјадници студенти во најголемите градови во Њу Џерси се борат да најдат решенија за не само децата во училиште, но исто така и оние "улиците", кои беа напуштени, и беа напуштени од страна на, училишниот систем. По можност средба со единаесет години член на банда кој беше трчање диви на улиците на Њуарк, Њу Џерси во близина на воннаставни програма центри и тврди дека знаат Батлер, извршната сведок однесување промена на момчето што тој објасни дека тој знаеше Батлер и вети дека ќе обезбеди момчето пристап. Батлер, речиси десет години во на триесет годишна затворска казна и на заклучување во Голема куќа, беше повеќе од среќна да се вклучат во дијалог. Бидејќи на ограничувањата на посети и телефонски повици, првична комуникација беше преку пошта. Преку нивната кореспонденција единаесетгодишното кои мислеа знаеше јажиња дозна дека банди кои беа ривали на улиците формирана сојузи во федерален затвор. Оваа новооткриената подземни затвор структура и подготвеност Батлер да “Raise Up”, проговори и да го достигне во склопот традиционално се одржува непријателските линии от подигне медиуми да навлезат во силоси кои постојат меѓу банда раководството на улиците. This helped cultivate and led to national participation on behalf of other prominent national gang leaders from cities like Chicago and Los Angeles, вклучувајќи bloods, Crips, Гангстер Ученици, Латинска кралевите, Можете нето, и Surenos, како и муслиманите и другите, без организациони припадност, со цел да ја објавите реална поглед од внатре на затвор од перспектива на оние кои се соочуваат секојдневниот живот зад решетки.

Овие затворен поединци, преку нивното искуство, имаат одгледувани за да го цениме единството, образование и слобода, но поради екстремни околности на нивната затворање имаат, до сега, не е во можност да се добие нивната вредна и напорна научени лекции за младите во нивните заедници. Се надеваме дека ќе, преку споделување на овие лекции, можеме да дојдеме, просветли и водич другите членови младите банда и младите кои се во моментов на патот на себе уништување, едуцирање на јавноста и да се намали бандитско насилство и масовни затворање на патот.

Промена доаѓа од внатре. Во живо, нејзините придонесуваат авторите и затвореник иницијативи, како што се МАЖИ СТОП, Се врати и ПРОЕКТОТ менторство are shining examples of change emanating from within. Општество мора да се вклучат поединци во рамките на нивните сегашни систем на вредности со цел да се донесе за значајни и одржливи промени. Односи се клучни за успехот на оваа идеја. За таа цел, ние би можеле да бидат корисни партнери. Ве молиме пополнете ја контакт формата на страната footer и ги споделите со нас, ако сакате да се вклучат како волонтери, советник, олеснувач, заедничко вложување партнер, или на друг капацитет, ние не може да се истражи. Исто така можете да го користите истиот Контакт форма да побара дозвола за користење LIVE е интелектуална сопственост и содржината.

Во живо сега порасна надвор од федералниот систем да се вклучат изберете држава затвореници.
Учество е од упатување само.
Затворениците не добиваат надомест за нивните придонеси.

A sincere THANKS to the forward thinking prison administrators and government officials who have allowed LIVE to flourish.


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category