3283
Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Marco Мигел Робертсон
 • Регистрирај се Број: 62151-066
 • Возраст:38
 • Време служев:15 + години.
 • Роден град:Лорел, MD
 • Реченица:ЖИВОТ +24 години.
 • Тековната задолжен:Убиство
 • Алијас:Marco Miguel
 • Датум на издавање:Бараат отслужуваат олеснување
 • Затвор Припадност:Ортодоксните сунити
 • Круг на влијание:Tewhan Батлер
 • Институција:USP Lewisburg (SMU)
 • Јас сум државата Мериленд Затвореникот во Специјалниот Единица за управување на федералната затворскиот систем во петнаесеттата година на животот + 24-годишна затворска казна. NOPE, Ништо од тоа не е достоен за тоа!

Солза на Lonely

По еден осамен солза,
rolled like a stream
from the corner of my left eyelid
down my cheek,
по будењето од сон во два триесет наутро.

Значи реално,
I saw my daughter
before I woke to that one lonely tear.

Тоа капеше за сите на годината во минатото,
кандидираше за секој ден тажен,
because her
Не знам.

The lonely tear rained for distance
but felt so close;
не земајќи време да се исуши,
тој исчезнал,
испарува од каде што тоа е уште се во близина–
моето срце.

My soul’s pain
affected my sleep
maybe my daughter sent that rain drop

I wouldn’t know her,
if I saw her face.
I just pray to God that she’s safe,
sound as the five year old I knew.
It was two years later
when I heard her voice last.

She grew,
questioning with concerns of me at seven
without picture or word she’s grown into adulthood

We’re unknown to each other
I could blame her mother,
but instead I look inward

Sooner than later
I hope that tear of loneliness will be lost forever
where tears of joy shall burst abundantly,
trading one lonely tear
for a shower of relieving bliss

Picture painted by Marco Miguel

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category