Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Roderick Sutton
 • Регистрирај се Број: 60128-066
 • Возраст:33
 • Време служев:8 години.
 • Роден град:Истон, Па
 • Реченица:17 години.
 • Тековната задолжен:Armed Bank Robbery; Firearm; Possession 5 grams or more of cocaine; Aiding & Abetting
 • Алијас:Роуч
 • Датум на издавање:2019
 • Затвор Припадност:None
 • Круг на влијание:
 • Институција:Allenwood
 • Here is where everyone loses and what everyone does, време! Time takes, but time teaches.

A Mother’s Worth

Поглавје 2

Verse-1

Мамо зборуваат за мене
Мајка му кажете на светот за вашата болка што помогна да се создаде
Мајка, иако јас не сум таму, Ве молиме да се најде некој кој ќе го слуша
Mom there must be someone, somewhere that will listen because there are far too many of us in here and we want to know, зошто?

Мамо зборуваат за мене
Mom ask, why did your only son have to get so much time so he could live free?
Mom, Да, I was bad but, did I truly deserve to be betrayed and sentenced to all this time while still in my prime?
Mom, maybe you could get that someone to tell you why because in the blindfolded eyes of Lady Justice I will forever be one of the bad guys
Mom, if that someone won’t listen, don’t hang your head in shame, само секогаш знаеш дека те сакам исто.

Verse-2

затворање…Како време суспендирани, рана unmended…
Рана која ги прави сите на старите болка повторно…
Можете . . .Me . . .и судбина . . .
Ние немаше реално крај, без вистинска Збогум…
Сите, бидејќи вие сте живееле лага и сега ќерка ми и јас се оние оставени прашувајќи, зошто?
Гнев секогаш доаѓа од фрустрирани очекувањата, но како што некои од нас растат, ние ќе научат дека дури и оној кој никогаш нема да се очекува да ве изневери, веројатно ќе…
Како што расте ќе дознаете дека срцето веројатно ќе се скршени повеќе од еднаш, и таа станува постудено во секое време…
Ќе се скрши срцата премногу, секогаш се сеќавам како се чувствувал кога твое беше скршен; truthfully speaking, емоција која може да се скрши срцето понекогаш е истиот оној што го лекува…
Затоа што кога срцев паузи, тоа нема да се скрши дури и…
Значи секогаш се стремиме да бидат вистинити и лекување на сите во вашиот живот, како сакаш да се третира, бидејќи како мајка си посебна со некој, а некој се грижи за вас повеќе отколку што некогаш ќе се реализира…
Значи се премногу слики, смееш премногу, и да живеат како никогаш да не си бил повреден, бидејќи, секој шеесет секунди трошите огорчена, невистинити, и кривичен е една минута на среќа и раст никогаш нема да се вратам
Стане голема мајка еднаш сте биле предодредени да бидат…

Verse-3

Б, сте биле втурнати во мајчинството во млада возраст, туку, напротив,, твојата решеност ќе ви подготвиме за таква тешка задача со многу малку поддршка од мене.
Б, што останаа непоколебливи во време кога ти не се очекува да, во време кога почувствував потреба да си се дистанцира од сите и за вас да се оддалечи од мене, па можете да го живеат твојот живот,, туку и за доброто на нашата ќерка што одби.
Б, Јас ќе дојде да сфатат дека ментален и физички напор јас создадени со тоа што се во затвор стана товарот што беше неподнослива за вас, како мајка.
На крајот тоа растојание стана реалност, како што почна да живее живот без мене, со тоа ќе предизвика да се направи некои работи како мајка, кои би конечно дојде до реализација не се во најдобар интерес на нашата ќерка.
Како што го прифатија, за прв пат од тогаш сте биле совладани од емоции, како што ми се одржа тесни и одби да се прости; ќе пролева солзи, видот на солзи Никогаш не сум бил сведок се прелива од вашите очи.
Б, Морам да кажам дека она што го издвојува од многу други млади мајки е како да се, без никакво двоумење, подготвени да признаеме и потоа да ги прифатат овие сериозни грешки што сте ги направиле во минатото, како мајка, а потоа се извини и да се обезбеди тие грешки никогаш нема да се случи повторно.
Така, на овој ден на мајката чувствувам обврзан да ви честитам и да ви даде соодветна благодарност чувствувам можете со право заслужуваат.

СРЕЌЕН ДЕН НА МАЈКИТЕ!

  

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category