Мени

Следете @ Lockdownlive на Твитер.

scdsc

детали

 • Владата Име: Roderick Sutton
 • Регистрирај се Број: 60128-066
 • Возраст:33
 • Време служев:8 години.
 • Роден град:Истон, Па
 • Реченица:17 години.
 • Тековната задолжен:Armed Bank Robbery; Firearm; Possession 5 grams or more of cocaine; Aiding & Abetting
 • Алијас:Роуч
 • Датум на издавање:2019
 • Затвор Припадност:None
 • Круг на влијание:
 • Институција:Allenwood
 • Here is where everyone loses and what everyone does, време! Time takes, but time teaches.

Гора, на Nigga, и свесно црнците

raise-up-Baltimore-prison

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: ЧИТАТЕЛИ дискрецијата е ИЗВЕСТЕН

Која е разликата помеѓу т.н. Гора, Познат и како црнец nigga, и свесно црнците?

Т.н. Гора е американска / Европски изум при неговото потекло е намерно исклучен од неговиот или нејзиниот идентитет и својот идентитет, е одраз на социјалната положба што им се доделени од страна на хегемонијата, кој во овој случај е американска / европското општество.

Не само што на т.н. Гора немаат минато, нивно присуство е маргинален во најдобар, на начин што нуди многу малку можност за промена на реалноста на трката. Бидејќи т.н. Гора е производ на својата социјализација, тој или таа не намерно се обиде да му наштети на трката, но дека нивното незнаење, Чичко Том foolery, и нивното прифаќање на нивната социјализација не им дозволува да ги принуди значајни промени.

На Познат и како црнец nigga е хибрид на т.н. Гора, whereby they offer no solutions and react to the socio-econonmic conditions in ways that will only reinforce the most negative perceptions of the race. For instance niggers a.k.a niggas are always quick to tell you what you have not done for them, но не можам да ви кажам она што тие го направиле за да се промени и да се спречи нивното уништување. Каков било напредок е скоро секогаш се премногу задоволни од нивната регресивно однесување. Niggers a.k.a niggas make a conscious decision to engage in activities that degrade the race and reduce any hope for progress into a near impossible proposition. Niggers a.k.a niggas are the biggest detriment to the race today, а тука се и повеќе од нив во општеството и кои стојат зад овие ѕидови затвор отколку што мислите. Секој еден од нив Мора да го задржи хауба и гимнастика нагоре, додека се обидува да држи чекор со Kardashians и се нивни. They continuously post their regressive behavior on social media such as Instagram, Snapchat и лозарство, па тие можат да добијат нивните следбеници до.

Недостатокот на структурата на семејството, образование и легитимна трговија и нерамнотежата на можност создаде преживување на најсилните condition whereby niggers a.k.a niggas pity themselves for not having what others have. They exploit their circumstances by robbing, stealing, труење, па дури и да ги убијат своите сопствени за доброто на преживување и да се промовира погрешен начин на живот кој не е ништо повеќе од еден на лишување.

Свесно црнците нема за цел да се искористат на социо-економски околности и расна хегемонија во регресивен начин. Тие се обидуваат да го искористат во прогресивна и конструктивен начин. Нивната мисија е да просветли несвесното so inroads can be made to change the circumstances of the race. A so-called conscious black person will never accept the social standing assigned by the American/European hegemony and will always be for the betterment of the race by any means necessary.

Ова е разликата: т.н. Гора прифаќа околност, Познат и како црнец nigga, експлоатира околност, и свесно црните луѓе да работат за да се ослободат од околноста.

Значителен напредок само што ќе се случи кога има се повеќе свесни црнците делувал во интерес на трката од т.н. црнците, или нигери ака niggas дејствува против колективниот интерес на свесниот ум.

Во 2016 и надвор од целта треба да биде подигање на свеста во рамките на заедницата а го маргинализира т.н. црнците и истребување, по секоја цена, Познат и како нигери niggas!

  

3 responses to “Гора, на Nigga, и свесно црнците”

 1. Uknowho says:

  This conscious crap your talking is hilarious considering these people don’t know the real you. Your a racist black man who had kids with not one but two white women. To your culture your a sell out. You should be talking about a plan when you get out of jail to support those children you left behind. And why your racist family hasn’t been in your children’s life.

 2. Uknowho says:

  This comment is not degrading it’s real life. You decided in 2005 to rob a bank and thought the karma you did to others wasn’t going to come back to you but it does. To this day you have polluted your daughters mind telling her bad things about the women who raised her. What good rehabilitated man would do that?

 3. Uknowho says:

  That is why I cut off communication with her. Your a disrespectful negative excuse for a human being!

Leave a Reply

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *


Read this book!

Изберете јазик


Измени Превод

Брзи снимки

Category